esmaspäev, 17. veebruar 2014

Panna cotta.



Vaja läheb:
Rõõsk koor 35%   0,100g
Piima 2,5%             0,100g
suhkur                     0,020g
vaniljekaun              0,025g
sidrun                     0,020g
zelatiinipulber           0,007g
Vesi zelatiini paisutamiseks 0,042g
Valmistamine
Panna cotta
1. Paisutada zelatiin. Selleks lisada zelatiinipulbrile jahutatud keedetud vett. Lasta seista 5 minutit.
2. Riivida sidrunist 1 tl sidrunikoort.
3. Lisada kastrulisse rõõsk koor, piim, suhkur, vanilljekaun ja sidrunikoor.
4. Kuumutada keemiseni keskmisel tulel, aeg-ajalt segades.
5. Lisada paisunud zelatiin kuumale koore-piimasegule.
6. Segada.
7. Kuumutada 1 minut ning kurnata läbi sõela eraldi nõusse.
8. Tõsta vaniljekaun sõelast välja, teha noaga sisselõige, eemaldada seemned ning lisada need koore-piimasegusse.
9. Teha silikonvormid külma veega kokku.
10. Valada koore-piimasegu silikonvormidesse.

11. Asetada külmkappi tarduma ligikaudu kaheks tunniks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar